Все още няма яснота с какво оръжие свален руския  А-50, наричан

...
Все още няма яснота с какво оръжие свален руския  А-50, наричан
Коментари Харесай

Не е ясно с какво оръжие е свален руския АУАКС над Азовско море

Все още няма изясненост с какво оръжие свален руския  А-50, именуван още съветски АУАКС, над Азовско море.

Има догатки, че самолетът е свален от съветското Противовъздушна отбрана, тъй като не го е разпознало.

От Украйна обаче настояват, че това е тяхно попадение, само че отхвърлят да кажат с какво оръжие е ударен самолета.

" Унищожаването на самолета за далечно радиолокационно разкриване и на пункта за въздушно ръководство Ил-22 на съперника над Азовско море може да се смята за второто най-важно събитие след потопяването на крайцера " Москва ", съобщи секретарят на Съвета за национална сигурност Алексей Данилов в изявление за Канал 24, представен от Главред, цитира " Зона нюз ".

Не е ясно с какво оръжие е свален самолета.

Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита също заяви елементи към унищожаването на вражеските самолети:

" Има предварителна информация, че един от генералите на Руската федерация е бил на борда, само че тя би трябвало да бъде изяснена. Ако казусът е подобен, тогава те (самолетите, бел. ред.) са били основани на самото летище, от което тези бомбардировачи от време на време изхвърчат, унищожавайки нашите деца и инфраструктура. Искам обаче още един път да подчертая, че е належащо да има уточняване на тази информация (за ликвидирания съветски военачалник, бел. ред.) ".

Събеседникът разяснява и информацията с какво оръжие са били ударени самолетите А-50 и Ил-22. " Мога единствено да кажа, че са ударени с това, което би трябвало. Виждате, че имаме благоприятни условия за това. Засега не мога да разкрия какви средства за заличаване са употребявани в този случай. Сутрешният ми диалог с военачалник Лисюк не може да се каже, че ме е изненадал, само че беше доста прелестен. Операцията беше готова в безусловно конфиденциален режим, оказа се сполучлива ", сподели той.

В същото време секретарят на Съвета за национална сигурност и защита не удостовери информацията, че съветски самолети може би са били свалени благодарение на F-16, трансферирани в Украйна.

" Не мисля. Определено не е F-16. За F-16 към момента би трябвало да изчакаме малко. Както знаете, процесът е в ход, това е комплицирана техника. Нашите военни вършат всичко допустимо и невероятно, с цел да овладеят тази техника допустимо най-бързо. Мога да кажа, че има триумфи и те са доста, доста огромни ", добави Данилов
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР